Cykling i regn

Det är mysigt att cykla i ett rejält sommarregn. Regnet känns kallt men de pölar som bildas värms blixtsnabbt upp till behaglig temperatur av den varma astfalten. Det värmer upp fötter och ben när man susar igenom det, en helt unik upplevelse. Cyklade igår från Skebobruk till Grisslehamn via Häverödal för att sedan cykla över Väddö till Älmsta och sedan över mot Skebobruk från 76:an. Det började ösregna när jag kom till Grisslehamn. Dit gick det dock snabbt hade lite skön medvind första milen och snittade nästan 37 km/h. I regnet och motvinden gick det långsammare men det var skönt som sagt. Nackdelen är att cykeln blir grisig. I och för sig en bra anledning att få vårda cykeln. Det står högt i kurs, jag tror nästan att det är roligare än att serva espressomaskinen? Hm, får fundera på det.

Snygg kaffe...

Det är inte helt lätt att lyckas med en rosetta. Här kommer en som är helt ok.

Café Americano

Så här gör man

Vanilla Bicycles och Speedvagen

Riktigt coola cyklar gör Vanilla Bicycles, kanske får bli ett besök om jag kommer till Portland i höst. Ett av deras projekt heter Speedvagen och är äckligt snygg...

Vanilla Bicycles
Speedvagen

HDTV...

Äntligen! Som jag tidigare nämnt, efter mitt besök hos Henrik Tilly, är det bättre att se vad skit som helst i HD jämfört med vadsomhelst i gammal skräpupplösning. Nu har jag HDTV efter att en kille vart här och installerat ett Canal Digital paket. Här ska avnjutas testbilder och djungelvyer tills vi kräks!

Inne och coolt...

Det enda som talar emot en singlespeed är att det är enormt inne. Cykelbudsinne...

Rastlös

Känner ett sådant enormt träningssug. Har dock sedan 3 veckor riktigt, riktigt ont i vänster skuldra med en helt avdomnad vänsterhand. Fan... Jag blir enormt rastlös. Underligt uttryck. Rastlös? Det är ju det man inte är rast är det enda jag har när jag är rastlös... ;-)

Espresso och fixie´s

Det är nå´t som gör att espresso och cykel hänger ihop här kommer ett filmbevis på det.

Singlespeed igen...3

Ett coolt citat som får  bli en t-shirt så snart jag får tid att designa en. Nu börjar jag bli riktigt inne i Singlespeedträsket...

I still feel that varable gears are only for people over forty-five. Isn't it better to triumph by the strength of your muscles than by the artifice of a derailer? We are getting soft...As for me, give me a fixed gear! --Henri Desgrange, L'Équipe article of 1902


Singlespeed igen...2

Nu har jag med mild övertalning fått brorsan att fota min gamla DBS racer! Och nu ser jag att den har alla de features som jag hoppades på. Framförallt horisontella dropouts! Det är ett begrepp som jag för 3 dagar sedan inte visste vad det betydde. Nu ska jag slänga det i ansiktet på folk för att se om de erkänner att de inte vet vad det är...

Min gamla DBS som förde mig till en fjärde plats i Görslitet en gång i tiden...

Espresso

Tänkte att en liten film skulle kunna vara till hjälp för alla de som har eller tänker köpa en espressomaskin, Det kan ju ibland på beskrivningarna låta som om de helautomatiska är överlägsna de halvautomatiska. Skulle detta vara fallet tror jag att man skulle se fler automatiska i Italien. Utmaningen med de halvautomatiska är att man till oss lekmän överlämnar viktiga saker som malning och pressning av kaffet. Det är inga lätta grejer det! Filmen visar på intet sätt den perfekta espresson. Men en helt ok espresso som tyvärr är 200% bättre än genomsnittsespresson på restauranger och liknande. Här följer några principer:

* Malningsgraden är det enda man varierar
* Mängden 6-8 gram kaffe är konstant
* Maskinens tryck är konstant * Temperaturen är konstant 92-95 grader Celsius
* Mängden vatten är konstant 2-3cl för en enkel espresso
* Trycket som appliceras på kaffet med kaffestampen är konstant, 13kg
* Tiden det tar att pressa ut kaffet bör ligga mellan 20 och 30 sek


Inez

Det var ett ruggigt drag på barnen runt pålen eller stången kanske det heter. Inez skrattade, lekte, dansade och käkade jordgubbar.

Björnen sover

Singlespeed igen...

Jag blir väldigt snabbt djupt intresserad av olika saker, Det här med en enkel cykel baserad på en gammal racer känns inte som något kanske. Måste ha, är det som gäller nu. Internet är fantastiskt till mycket. Jag kan stolt säga att jag kan allt om att bygga humidorer med klimatsystem. Jag vet det mesta om hur man renoverar en gammal glasfiberkajak. Jag vet också i teorin om hur en gran ska ha växt och var för att passa att bygga en stripbygd kajak med... Det är inte alltid det blir något av alla dessa planer men ibland går det hela vägen. Som med glasfiberkajaken till exempel. Min singlespeed kommer också att bli verklighet dessbättre. Kanske... om inget annat dyker upp förstås... För nu är giftet i systemet, det måste det va eftersom jag kvart i ett en midsommaraftons natt sitter och surfar på nedanstående länk!

www.fixedgeargallery.com

Midsommar

Det är lika märkligt varje år. Midsommar, nu? Det känns knappt som om våren har kommit ordentligt. Alldeles oavsett nu lägger sverige ner produktionen och går och ställer sig i kö. Bilkö, matkö, systemkö för att sedan hamna i kön till akuten i värsta fall.


Mina tankar vid sådana här högtider går till barnen vars föräldrar har utmaningar med missbruk osv. Så ska man inte behöva ha det. Barn ska skratta, dansa, leka och äta jordgubbar.

Så här ser min cross/racer ut för övrigt

Min cykel

Youtube kan användas för att psyka träningskompisar

Därför gör jag det! Vi ska cykla fredsloppet på Åland och det har redan krävt sitt första blodsoffer . Själv håller jag mig hjälpligt upprätt. I och för sig så har jag inget val eftersom jag har en djävulsk muskelbristning i vänster skuldra. Sitta nere i bocken på cykeln kan jag glömma så långt...



Håll till godo Mats och Patrik, lägg märke till hastigheten och hur avslappnad jag ser ut...

singlespeed

Kärt barn har många namn. En cykel utan växlar var knappast högstatus när jag gick i trean. Nu är det senaste modet! Fast det är klart då kallas det ju singlespeed. Det finns även en variant som heter Fixie det innebär att den saknar frihjul samt bromssystem. Du bromsar genom att sakta ner trampandet helt enkelt...

Hur som så finns det äckligt snygga singlespeedhojjar. Jag ska ha en och under juli kommer jag bygga om en gammal racer jag har till en singlespeed. Det ska bli riktigt kul. Eftersom jag slutat snusa så borde jag ha sparat undan en del pengar som jag kan lägga på prylar, jo just det så funkar det ju. Doh!

Några bilder på singlespeedhojar:

RSS 2.0