Ormbiten och dum

Tur att jag inte jobbar som ett av genierna på CSI. För någon vecka sedan så var jag ute och sprang en sväng på en igenväxt grusväg. Innan jag vände och sprang tillbaka passade jag på att köra lite armhävningar och situps. För det första höll jag på att springa på en stor älgtjur sedan la jag mig på rygg för att köra lite situps. Då sticker det till lite i höger vad tänker inte mer på det jag tror att det är några vassa halmstrån eller något som irriterar. Jag springer tillbaka, duschar äter och lägger mig sedan. Känner mig lite svullen och trött i kroppen, det är ju inte så konstigt när man sprungit och haft sig. När jag väl lagt mig börjar jag svettas och får så äckligt låg puls. Pulsen ligger på 30 eller strax under? Kan inte sova på hela natten utan jag sätter mig i soffan och iaktar min låga och ojämna puls hela natten. Dagen efter ser jag 2 jack på vaden, vilket jag kommenterar och visar för min omgivning.
- Titta det ser precis ut som ett ormbett! HAHAHA
Jag kopplar inte alls ihop nattens eskapader med sticket i vadet och märket i vaden...
Det tar först ytterliggare någon vecka innan jag inser att det var det som hade hänt.

Som sagt det blir nog ingen karriär som Kriminaltekniker...

Nej, mos kan man inte göra på färskpotatis

Tror att jag kommit en stor konspirationshärva på spåren! Någon gång under det sena -40talet kom en stor hemlig sammanslutning av husmödrar fram till att de minsann ville ha det lite lugnt och skönt på sommaren.
Lösningen:
Färskpotatis går inte att använda till något annat än att bara koka rakt upp och ner. På Detta sätt sparade ca 1,5 miljoner kvinnor in ca 30min/dag från början av juni till mitten av september. Detta är den egentliga starten för kvinnlig frigörelse i Sverige. Helt säker kan man ju inte vara men faktum är att det går alldeles utmärkt att göra mos och gratäng på färskpotatis! Jag släpper det här scoopet nu eftersom det nu är lite större jämställdhet i de svenska köken.

Nystekt, egenfångad abborre

Det var vad jag just åt till lunch. Det är alltid något alldeles extra att äta något man själv gjort eller fångat. Riktigt gott var det hursomhelst!

Halva kroppen vaken

I morse var jag så j-a trött att jag bara kunde titta med ett öga i taget. Dessutom orkade jag bara tugga med en sida i taget på frukosten. Kändes som om jag hade partat stenhårt hela natten. Det hade jag inte. Jag tror eventuellt att det kan ha att göra med en liten vätskebrist som jag drog på mig i värmen igår?

Pride

Glömde bort att nämna att jag kollade in Prideparaden. Otroligt bra stämning, framförallt en stor eloge till gaypoliserna. Jag vet inte, men det känns som om det krävs en hel del civilkurage för att gå med där som polis. Jag tog en hel del kort som jag ska lägga upp lite senare. Jag återkommer.


Long distance runner

Det är inte alla som vet det men det finns en riktigt bra låt om långdistanslöpning som är lite bortglömd. Nämligen


The loneliness of the long distance runner av och med Iron Maiden, helt ovidkommande för alla förmodligen...

Jag kom bara att tänka på den nu när jag var ute och sprang. Det är helt underbart när de där stunderna av total klarhet dyker upp, precis som vid meditation. Jag kände mig lite låg hela eftermiddagen och kom inte igång förrän vid 21:30 då snörde jag motvilligt på mig skorna och drog ett rejält varv på Djurgården igen. Efter ungefär en timme när det var mörkt och jag bara hörde mina egna steg så kände jag hur tankarna började sortera sig igen. Svårt att förklara men det är så skönt när det händer. Mig händer det när jag håller mig på en behaglig ansträngningsnivå och liksom glömmer bort att jag springer.

Gotta win, gotta run till you drop,
Keep the pace,
Hold the race,
Your mind is getting clearer,
You're over halfway there but the miles
Just never seem to end
As if you're in a dream,
Not getting anywhere.
It seems so futile.

Chorus:
Run, on and on,
Run, on and on,
The loneliness of the long distance runner.

Nåt så fördjävligt

I minst sex timmar om dan står det ett par olyckliga människor och spelar dragspel och fiol på stortorget. Det är så dåligt att man undrar varför? Det påminner lite om att mata in en låt i en C64 och sedan spela upp melodin rätt men helt utan känsla och lite, lite falskt. Det är nåt speciellt med falsk fiol, jag mår fysiskt illa av det. Undra om man kan betala dem för att sluta spela?

Uppdatering

Jag har bloggat dåligt på senaste tiden. Det beror på att jag inte haft tillgång till dator. Så här kommer mitt intressanta liv de senaste dagarna i kortform:¨
  • Varit ute och lubbat på Djurgården (förlåt Färjestad...)
  • Oljat in en polares assnygga ekmediamöbel
  • Sprungit lite till
  • Ätit en hel del
  • Drack 2 öl och åt en steaksandwich på WC
  • Kollat på HDTV och insett att det är roligare att kolla på vadsomhelst i hd-format än något riktigt bra i vanlig upplösning.
  • Konstaterat att Norbit nog är ett lågvattenmärke vad gäller film, har bara sett en som är sämre än så länge; Titta vi arresterar...
  • Sovit över på Tillys sköna luftmadrass med inbyggd elektrifierad( nästan helt tysta) pump
  • Pratat med 100 hantverkare 1000 gånger...
  • Föreläst om Mindfullness och avslappning/stresshantering för SATS
  • Det var nog allt?

RSS 2.0